Hoofdpijn

Hoofdpijn is een klacht wat veel voorkomt. Ruim 60% van de volwassenen ervaart wel eens hoofdpijn. De meeste mensen met hoofdpijn hebben primaire hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn of migraine. Bij minder dan 2% van de patiënten is er sprake van secundaire hoofdpijn waar een ernstige aandoening, zoals bijvoorbeeld een hersentumor, aan te grondslag ligt. 

Behandeling

Primaire hoofdpijn is een complexe klacht en er zijn vaak meerdere factoren verantwoordelijk voor hoofdpijnklachten. Een verkeerde lichaamshouding, een stijve nek, stress, vermoeidheid, en overbelasting kunnen een oorzaak van hoofdpijn zijn. Ook kan te weinig drinken, roken, slaapgebrek of een oorinfectie hoofdpijn veroorzaken.

De therapeuten van Fysiotherapie Sleen gaan tijdens de intake eerst op zoek naar de oorzaak van uw klachten, waarna er een behandelplan met u wordt opgesteld.

Behandeling kan onder andere bestaan uit manuele therapie, massage, dry needling, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, houdingsadvies of oefentherapie om de spieren sterker te maken. Waarschijnlijk krijgt u ook oefeningen mee naar huis zodat u thuis ook zelfstandig aan uw herstel kunt werken.