COPD

De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease. Het is een chronische ziekte en omvat de aandoeningen chronische bronchitis en emfyseem. Als gevolg van de aandoening gaat de algemene conditie achteruit. Benauwdheid, hoesten, slijm, kortademigheid en vermoeidheid zijn symptomen die bij COPD horen. 

Behandeling

Fysiotherapie Sleen is aangesloten bij het Longnetwerk en heeft gespecialiseerde long- en Covid fysiotherapeuten.

De behandeling van COPD bestaat vaak uit verschillende elementen. Het voornaamste deel van de behandeling bestaat uit actieve oefentherapie. Het doel van de actieve oefentherapie is de algehele conditie en kracht te verbeteren en/of te onderhouden.

Naast de actieve oefentherapie kan de behandeling ook bestaan uit ademhalingstechnieken, huf- en hoesttechnieken en ontspanningsoefeningen. 

Vergoeding

Bij COPD gold 2, 3, 4 wordt fysiotherapie vanaf de eerste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Het aantal behandelingen waarop u in het eerste behandeljaar en de daarop volgende jaren (onderhoudsfase) aanspraak kunt maken is afhankelijk van meerdere factoren.

Wilt u hier meer informatie over en wilt u weten voor welke vergoedingen u in aanmerking komt, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken bij Fysiotherapie Sleen, klik dan hier