Echografie

Echografie is een beeldvormend onderzoek waarbij gekeken wordt naar de onderliggende weefsels die zich bevinden onder de huid. De echo helpt bij het stellen van een diagnose. Echografische beeldvorming is voor de fysiotherapeut een zeer bruikbare methode om spieren, pezen, botten, gewrichten en banden te bestuderen en eventueel het weefselherstel tijdens de behandelperiode te bewaken.

Hoe wordt een echo gemaakt?

Afhankelijk van het te onderzoeken gebied neemt u plaats op een stoel of de behandelbank. De fysiotherapeut gebruikt een echokop met gel erop en beweegt daarmee over het desbetreffende lichaamsdeel.

Op een scherm komt het onderzochte gebied in zwart/wit in beeld.

De fysiotherapeut weet precies hoe deze beelden vertaald moeten worden naar een diagnose. 

De uitslag van het onderzoek wordt gelijk met u besproken.

Er wordt samen met u een behandelplan op maat samengesteld. 

Een echografisch onderzoek duurt meestal maximaal een half uur. Het doet geen pijn en is niet schadelijk voor uw lichaam.

Vergoeding echografisch onderzoek.

Het echografisch onderzoek wordt als een consult fysiotherapie gedeclareerd. Als u een aanvullende verzekering heeft krijgt u het vergoed vanuit de aanvullende verzekering. 

Maak een afspraak bij Fysiotherapie Sleen

Wilt u weten wat wij met de echografie voor u kunnen betekenen? Bel ons gerust met uw vragen of maak direct een afspraak. Wij helpen u graag!