Heupklachten

Klachten aan de heup kunnen u in het dagelijks leven behoorlijk in de weg zitten. U kunt pijn in de lies voelen, in de bil, aan de zijkant van de heup en eventueel ook uitstralende pijn in het been.

Lopen, zitten en/of liggen kan de pijn opwekken.

Heupklachten komen op elke leeftijd voor. 

Oorzaken heupklachten

Pijnklachten in de heupregio kunnen diverse oorzaken hebben. Overbelasting, spierzwakte in de heupspieren, stijfheid of spierzwakte in de lage rug, een slijmbeursontsteking, kalkvorming bij het heup bot, heupdysplasie of andere heupaandoeningen in de kinderjaren of artrose kunnen allemaal voor pijnklachten in de heupregio zorgen.

Behandeling

Fysiotherapie Sleen heeft meerdere therapeuten in dienst die veel affiniteit met heupklachten hebben. Tijdens de intake onderzoekt de therapeut uw heup. Er wordt een uitgebreid vraaggesprek gedaan. Daarna wordt er naar de functie van de heup gekeken, de spierconditie en het beweegpatroon. Zo nodig worden omliggende gewrichten ook beoordeeld op hun functionaliteit.

Op basis van het onderzoek stelt de therapeut in samenspraak met u een behandelplan op.

Afspraak maken

Zorgen pijnklachten in uw heup ervoor dat u beperkt wordt in uw dagelijkse beweging? Lukt het sporten niet zoals u zelf graag wilt of wordt u ’s nachts wakker gehouden door heupklachten?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!