Elleboogklachten

Het ellebooggewricht bestaat uit drie botstukken; de bovenarm, het spaakbeen en de ellepijp. De elleboog  is gevoelig voor blessures, met name bij sporters, mensen die lang achter een computer zitten of na een val kan de elleboog u gaan beperken in uw beweging en soms in uw dagelijks functioneren. 

Behandeling

Pijnklachten rondom de elleboog kunnen lichte klachten geven, maar zijn zeker ook vaak complex en hardnekkig van aard. Pijnklachten rondom de elleboog en eventueel de onderarm en hand, kunnen uit de elleboog zelf komen maar kunnen ook uit de schouderspieren komen.

Hoe uw elleboog behandeld moet worden is afhankelijk van de aandoening die eraan ten grondslag ligt. Het is in de meeste gevallen belangrijk om een juiste balans tussen belasting en belastbaarheid te vinden en aan een juiste lichaamshouding te werken.

Afspraak maken

Heeft u last van (langdurige) elleboogklachten? Voelt u zich beperkt in uw sport en/of uw dagelijkse activiteiten? Neem dan contact met ons op. Samen met u bekijken wij of er een behandeling nodig is en kijken we welke behandeling het beste bij u past.