Artrose

Bij artrose gaat de kwaliteit van kraakbeen in een gewricht achteruit: het wordt dunner, zachter en gaat verkalken. Dit proces komt voornamelijk voor in de nek, onderrug, heupen, knieën en handen.

Artrose uit zich vaak door pijnlijke verstijvingen van het aangedane gewricht. Tevens kunt u na een periode van rust startpijn en stijfheid ervaren als u weer in beweging komt.

De standen van de gewrichten kunnen veranderen en hierdoor ook uw lichaamshouding. Dit komt doordat de botten vergroeien ten opzichte van elkaar.

Artrose en fysiotherapie

Fysiotherapie bij artrose is voornamelijk gericht op oefentherapie en adviezen ten aanzien van de dagelijkse belasting.

Hoe minder u beweegt, hoe meer ‘beperking’ u soms ervaart van de artrose. Door op een juiste manier te bewegen en de spierkracht te trainen zonder het gewricht te overbelasten kunnen de pijnklachten bij artrose aanzienlijk afnemen. Hierdoor wordt het ook weer makkelijker om te gaan bewegen. Fysiotherapie Sleen kan u hierbij helpen!

Vergoeding:

Met een verwijzing artrose van de knie of heup worden 12 behandelingen fysiotherapie vergoed uit uw basisverzekering.

Afspraak maken

Wilt u uw kwaliteit van leven verbeteren met een actieve leefstijl? Minder stijfheid ervaren? Een betere conditie krijgen en op een verantwoordelijke manier leren bewegen, rekening houdend met mogelijke beperkingen?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak. Wij helpen u graag!